No Widgets found in the Sidebar

Pojďme se dnes podívat do krátké historie našeho Nakladatelství Dvojka…

Dvojka začala oficiálně podnikat začátkem roku 2022, čemuž předcházely dlouhodobé přípravy i odhodlávání díky rozepsání společné knihy jádra Dvojky a texty v šuplíku, díky kterým už stálo za úvahu vydávat sami, než jako do té doby pro různorodost žánrů jednat pokaždé s jiným nakladatelstvím.

Co můžete zakoupit v našem eshopu

První autorská smlouva byla podepsána v magickém datu 22. 2. 2022. Na knize byla práce téměř celý rok, zpětně peripetie okolo nahlížíme, že vydají na samostatný groteskní popis.

Zorientovali jsme se v profesi, rozšířili tým o nové profesionály a vedle toho dále pracovali na vlastních publikacích.

Koncem roku jsme založili facebookovou stránku a web s e-shopem, kde mimo našich knih nabízíme také knihy přátel a dalších, které si zaslouží podpořit, mimo jiné například knihy spřáteleného nakladatelství Milahelp. A protože nosnou myšlenkou Milahelpu je „duchovno na zemi“, (v praktickém životě, nikoli v oblacích), kromě knih o tom se uzemňují „šutráckým koníčkem“, tedy mineralogií, a vydávají krásné obrazové publikace o kamenech pro dospělé i děti. Proto jsme také jako doplňkové zboží přibrali drahé kameny a výrobky z nich.

V následujícím roce jsme si ujasnili směr a cíle nakladatelství, budovali web a síť zákazníků, komunikovali s novými autory a vytvořili dlouhodobý plán. V listopadu se podařilo vydat další knihu.

Z některých autorů a ilustrátorů se mezitím stali naši spolupracovníci, jiní se přidávají jako dobrovolníci. Dáváme šanci mladým tvůrcům nebo naopak důchodcům, kteří mají chuť přispívat svými zkušenostmi a v přiměřeném tempu se na něčem podílet, zrovna tak různě hendikepovaným a komukoli, kdo má, co hezkého či zajímavého světu ukázat, jen k tomu ještě nedostal příležitost.

Kromě vlastní tvorby a klasické redakční práce se věnujeme osvětové činnosti o chronickém únavovém syndromu a postupně rozjíždíme i další projekty.

Vedle umění u nás tedy stojí odborná a vzdělávací činnost i publikace tohoto charakteru, proto také název Dvojka, která sleduje tyto dvě základní linie. Pomyslná dvojnost prolíná do více oblastí, klasika i alternativa a další, které nestavíme proti sobě, ale jako dvě strany jedné mince. O ní se rozepíšeme někdy příště…

Podrobnější charakteristiku a filosofii nakladatelství můžete vidět na webu nebo v dalších příspěvcích. Postupně budeme sdílet například zajímavosti o vzniku, názvu, logu… V neposlední řadě představíme samotný tým.

www.dvojkaknihy.cz