No Widgets found in the Sidebar

10. března uplynulo 65 let od potlačení tibetského národního povstání. Od té doby si v tento den v Tibetu připomínají den boje proti čínské okupaci.

Na znamení sounáležitosti s Tibetským lidem vyvěšují idé po celém světě nezaměnitelnou vlajku Tibetu. Učinilo tak symbolicky i naše nakladatelství.

Kéž krásně melodická hymna Tibetu může opět hrdě znít.

Dědictví kultury Tibetu si můžeme připomenou prostřednicvím knih od Marcela Vaneka z nakladatelství Milahelp, které se v této zemi odehrávají. Můžeme Vám doporučit například zábavný román o známé historické osobnosti, které po staletí neřekne nikdo jinak, než Milarepa.

Popisuje život od hříšného mládí po nalezení duchovní cesty a inspiruje originálním způsobem plným humoru, na který v tehdejších klášterech s přísnými tradicemi nebyli zvyklí. Přesto se síla příběhu plného emocí, hledání a pochopení dochovala po několik staletí a dokáže vtáhnout do oněch časů i nás.

Knihu Milarepa – tibetský rošťák si nově můžete objednat i na našem e-shopu.

Pokud máte rádi audioknihy, můžeme nabídnout také další knihu Marpa – tibetský rebel na podobné téma tentokrát v načtené verzi. Kniha Vás seznámi s další osobností učitele Marpy, který významně přispěl k duchovnímu vývoji slavného básníka a buddhistického suchovního vůdce Milarepy. Knihu můžete samozřejmě objednat u nás i v tištěné verzi, která má oproti audioverzi navíc krásné obrázky.